Turisme familiar

Llucena és el lloc ideal per passar les seves vacances en família que va des de la relació amb la cultura a la naturalesa. Podem gaudir en família del museu etnològic, on trobarem la sala dels molins harineros i del museu de les nines únic a Castelló. Els més petits poden gaudir a les àrees recreatives de “Sant Vicent”, “Sant Antoni” o “La font del Godó”, i prendre un descans en les terrasses dels nostres hosteleros. També es pot visitar el centre d'interpretació de la “ruta dels molins d’aigua”, i posteriorment passejar per les seves senderes al costat del llit del riu Llucena, fins al seu propi naixement. A l'estiu gaudirem dels innombrables tolls naturals on poder prendre el bany com “El Toll de Carlos”, “el Molí del Ros”, “La Badina” etc… 

 

Visites culturals i excursions 

Visites recomanades per als amants de la cultura són la Torre Ibèrica de Foios, monument nacional des de 1951, restes d'una construcció defensiva dels segles VII a III A. C.; e Museu Parroquial, en la impressionant cripta subterrània de l'església, on entre altres, es guarden un sobri retaule del S. XVI, una afiligranada creu processional gòtica i un valuós calze d'orfebreria del segle XV.

També recomanable és visitar, en la frontera entre els termes de Llucena i Atzeneta, l'ermitori castell de Sant Miquel de les Torrocelles, monument amb elements musulmans, romànics i gòtics, per on, en abril, passen els Pelegrins d'Useres en el seu camí a Sant Joan de Penyagolosa.

Si el visitant decideix quedar-se uns dies a Llucena, li convindrà saber que les excursions que pot realitzar des d'ella són incomptables: Algunes a llocs tan encisadors com La Badina o el Naixement del riu, units per la Ruta del Molins, que transcorre paral•lela al riu al llarg de pràcticament tot el terme municipal.
Altres excursions a llocs més agrestes son la del Salt del Cavall, amb la seua llegenda sobre Sant Jaume en temps de la reconquesta; a Les Fleixes, El Mas de la Costa, etc. Això sense comptar amb les fonts que apareixen als més insospitats paratges (El Gatell, El Raudor, L'Esqueix, «Els Covarxos, El Mosquerí, etc.). Al poble l'informaran com accedir a tots aquests llocs.