Turisme actiu

Llucena és un entorn privilegiat per a la pràctica dels anomenats “esports d'aventura”.

A les portes del Parc natural del Penyagolosa, disposa d'una xarxa de senderes de mitja muntanya que sumen més de 200Km. Des d'ells, es gaudeix d'un paisatge inigualable, serpenteando entre barrancs i pinedes, passant per Masies avui abandonades, record d'altres èpoques. Per la seva orientació, caminarem amb vista cap al mar i cap a les muntanyes més altes. Des de les fàcils senderes al voltant de la població, passant per la més coneguda “Ruta dels Molins”; fins a les rutes de dificultat mitjana – alta com la PR 79 fins a “Sant Joan” o la ruta alta de el “Riu Llucena”. També és possible remuntar el riu Llucena per una sendera equipada amb trams de via ferrata, en el qual és necessària certa experiència tècnica.

Les senderes es troben degudament senyalitzats amb marques i pals d'ubicació / adreça. 

Per als amants de la bicicleta, tant de carretera com de muntanya; existeixen innombrables itineraris. Per carretera, assenyalar com a punt culminant L'Alt de el “Mes de la Costa”, final d'etapa de “La Volta” 2016. Quant a la BTT una bona part la ruta “Gegant de Pedra” discorre pel T de Llucena.

Pels més atrevits, existeixen llocs idonis per practicar el descens de barrancs, l'escalada i l'espeleologia.

Els barrancs de el “Salt del Cavall”, “Font Blanca”, “Juan Edo”, “Parretes”, “Calçades”, etc; posaran a prova les nostres aptituds. Recordant que gairebé tots són de règim torrencial.

L'escalada pot ser practicada en diverses parets equipades com la roca de “Els Estaques”, “Mes de l´Om”, “Mes del Pobill”, etc.

Quant a la espeleologia, el T de Llucena; compta amb més de 400 cavitats catalogades entre les quals es troba la més profunda de la província amb més de 200m de profunditat.

A manera d'exemple basti nomenar cavitats com “La Figa”, “Avenc de la Talaia”, “Avenc del Mes de Fabra”, “Forat Fons dels Roques Llisses”, “Avenc del Cabezo”, etc. En tots és necessària experiència tècnica i material d'exploració vertical.